Reševanje problemov v podjetju

V 5 korakih od odkrivanja vzroka do uspešne izvedbe rešitve problema

ooo

»Obstaja samo ena skupina ljudi brez problemov, in ti so vsi mrtvi.«

Norman Vincent Peale

– Na prisotnost problemov ne moremo vplivati. Lahko pa izberemo naš odziv nanje. –

– Sposobnost reševanja problemov je ena od ključnih kompetenc vodij, ki odloča o vašem uspehu. –

– Če obstaja pot, ki vas po korakih vodi od odkrivanja pravega vzroka problema do odlične rešitve, bi jo radi poznali? –

Nihče ne more prehoditi te poti namesto vas. Sistematično reševanje poslovnih problemov je proces v petih korakih, ki se ukvarja tako z zunanjimi dejavniki, kot tudi z delom na sebi.

Vsi imamo probleme na delovnem mestu, majhne in velike. Z enimi opravimo mimogrede, drugi pa nam jemljejo spanec. Če ste vodja, potem je vaša odgovornost, da ste pri njihovem reševanju čim bolj uspešni.

Predstavitev delavnice

Na delavnici boste spoznali vse potrebne tehnike in mehke veščine za uspešno reševanje problemov na delovnem mestu. V petih korakih se bomo prebili od odkrivanja pravega vzroka problema do učinkovite izvedbe rešitve. Vzroke in rešitve bomo iskali zunaj sebe, v organizaciji, hkrati pa bomo odkrivali tudi lastno čustveno dogajanje, ki nas lahko nevede ovira pri reševanju problemov. 

Delavnica je bogata s praktičnimi primeri in vajami, s pomočjo katerih se boste že kar takoj lotili reševanja vašega poslovnega problema. 

korak
Odkrijmo pravi vzrok problema
Znate ločiti vzrok problema od njegovega simptoma? Kakšen je vaš slog reševanja? Iščete vzroke samo zunaj, ali dopuščate možnost, da se vzrok lahko skriva tudi v vas samih? Poznate tehnike, s katerimi se enostavno dokopljete do pravega vzroka problema?
1
korak
korak
Poiščimo možne rešitve
Kako pridemo do dobrih idej? Se iskanja lotevate bolj analitično ali ustvarjalno? S katerimi načini lahko spodbudimo iskanje idej? Kaj pa, če kljub prizadevanju ne najdemo nobene rešitve?
2
korak
korak
Izberimo najboljšo rešitev
Katera rešitev je prava? Na podlagi česa se odločamo? Upoštevamo glavo, srce ali oboje? Kaj pa tvegane rešitve? Kako se odločiti, če je najboljša ideja povezana z največ tveganja? Kaj pa, če nobena od rešitev ni dovolj dobra?
3
korak
korak
Izvedimo rešitev
Tega koraka ne moremo narediti skupaj. Pogovorili pa se bomo o vsem, kar lahko vpliva na uspeh oz. neuspeh pri izvedbi. Katere so skrite pasti na poti do učinkovite izvedbe? Katere mehke veščine čustvene inteligence so zelo pomembne za to, kako uspešni boste pri doseganju cilja?
4
korak
korak
Ocenimo rezultat
Kako veste, da ste dosegli svoj cilj? Ste popolnoma zadovoljni z izidom? Kako ukrepati, če niste?
5
korak

Trajanje V ŽIVO

6 pedagoških ur

Trajanje ONLINE

2 x 3 polne ure

Kaj boste pridobili?

Reševanje problemov na delovnem mestu je redna naloga vsakega vodje. Le najboljši pa se zavedajo, da njihova sposobnost reševanja neposredno vpliva na njihov uspeh. 

 • Prihranili boste čas in energijo ter preprečili številne negativne posledice, ki jih povzročajo nerešeni problemi
 • Lažje in hitreje boste poiskali dobre rešitve
 • Vaše odločanje bo temeljilo tako na argumentiranih dejstvih kot tudi na “osebnem občutku”
 • Uspešno boste reševali tako vsakdanje probleme kot tudi tiste, ki vplivajo na uspeh celotne organizacije
 • Znali boste upravljati z negativnimi čustvi in občutki, ki jih povzročajo problemi
 • Lažje se boste prilagajali spremembam in ob tem ostali osredotočeni na svoje cilje
 • Razvili boste sposobnost videti pozitivne rešitve v težkih situacijah
Komu je delavnica namenjena?

Vsem vodstvenim kadrom, ki se zavedajo pomena uspešnega reševanja problemov na:

 • OSEBNI USPEH 
  Sposobnost reševanja problemov je dokazano ena najpomembnejših kompetenc vodstvenega kadra.
 • POČUTJE 
  Nerešeni problemi so neposredno povezani z nezadovoljstvom, strahom pred neuspehom, tesnobo, razdražljivostjo, nespečnostjo, ipd. Vaše počutje je v vaših rokah.
 • USPEH VAŠE ORGANIZACIJE
  Kot vodja ste soodgovorni tudi za uspeh vaše organizacije. Nerešeni problemi imajo pri tem zelo velik vpliv. 

 

"Izjemnost je stvar odločitve in vztrajnega prizadevanja, ne talenta."

Bi radi lažje in bolj uspešno reševali poslovne probleme?

Kliknite na spodnji gumb in si zagotovite vaš termin.

Veselim se vašega klica ali sporočila.
Mojca

Zakaj sodelovati ravno z mano?

Ker se reševanja vaših izzivov lotim poglobljeno, multidiscplinarno, butično in predvsem – poskrbim za trajne učinke! Ker sem vložila ogromno časa in napora, pridobila številna, za doseganje sprememb potrebna znanja, da se vaših izzivov lotim celostno, s 100% odgovornostjo do dejanskih rezultatov! Zakaj vam to garantiram?

100% ODKRITOST

Najprej vas dobro spoznam, da vidim, če in kako vam zares lahko pomagam. Če to lahko storim bolje kot konkurenca, vam to povem. Drugače vas usmerim drugam. Moj cilj je vaše popolno zadovoljstvo.

LASTNE IZKUŠNJE

Programe sem razvila na podlagi lastnih izkušenj, se učila na svojih napakah in ni potrebe, da isto pot uberete tudi sami. Izkoristite moje napake, da preprečite vaše!

PRAKTIČNI PRIMERI

Vse, kar učim, podkrepim s številnimi praktičnimi primeri in poskrbim za to, da udeleženci nove pristope razumejo, sprejmejo in jih navdušim za izboljšave.

Konkretni rezultati + PRESEŽEK

Stranke pri meni najbolj cenijo to, da pridejo do konkretnih rezultatov, da moje obljube niso prazne, zato ostajamo v stikih še dolgo po zaključenem sodelovanju. Vedno upravičim vaše zaupanje in poskrbim, da tisto, kar dobite, preseže vaša pričakovanja.

Vlaganje vase je najboljša investicija.

Kaj bi radi izboljšali?

In kakšno kavo radi pijete? 🙂 Dober namen ni dovolj za uspeh. Potrebni so trdna odločitev, jasni cilji in predvsem: akcija.