Uspešno starševstvo in osebnostni stili otrok

Kako se bolje razumeti in komunicirati s svojimi otroki

ooo

»Znak uspešnega starševstva ni vedenje njihovih otrok. Znak resnično uspešnega starševstva je vedenje staršev samih.«

– Imate več otrok in ste opazili, da tisto, kar pri vzgoji deluje pri enem, popolnoma nič ne gane drugega?  –

– Bi radi znali z otroki ravnati tako, da vas bodo bolj upoštevali in se boste z njimi bolje razumeli?-

– Imata s partnerjem različne vzgojne pristope? Je eden bolj “trd” in drugi “mehak”? Zakaj je tako in kaj je “prav”? –

Vsi starši si želimo vzgajati otroke na pravi način, s čim manj napakami in posledicami, ki jih nanje pustijo napačni pristopi. Univerzalnega recepta ni. Tudi ta delavnica ne ponuja čarobne palčke, s katero boste naredili vse »prav«. Ponuja pa številna »aha« spoznanja o sebi, o svojem starševskem vedenju in nas nauči prepoznati, spoštovati in upoštevati otrokovo osebnost.

Vsi imamo svoje močne in šibke lastnosti. Eden pomembnejših ciljev vzgoje je, da prepoznamo in spodbujamo otrokov potencial na močnih področjih, tudi če so ta popolnoma drugačna od naših. Naši otroci niso »mi«. Vse prepogosto na to pozabimo in jih nehote primerjamo s seboj.

Predstavitev delavnice

Prvi korak do boljšega razumevanja otrokovega vedenja je ta, da najprej dobro razumemo sebe in svoj starševski pristop. Nato se naučimo prepoznati otrokov vedenjski vzorec in predvsem, kako ravnati in komunicirati z njim tako, kot ustreza njemu.

Samo če bomo z drugimi ravnali in komunicirali tako, kot ustreza njim, in ne tako, kot si želimo mi, bomo bolje slišani in upoštevani. 

Sebe in otroke bomo bolje spoznali s pomočjo orodja Persolog® DISK model, ki je eden najbolj točnih in razumljivih modelov na svetu, za razlago človekovega vedenjskega odziva ter razumevanje vzorcev osebnosti.

korak
4 osnovni osebnostni vzorci
Spoznali bomo 4 osnovne osebnostne vzorce, ki so značilni tako za starše, kot za otroke. Odkrili bomo glavne razlike med njimi, njihove prednosti in slabosti.
1
korak
korak
Moj starševski stil
Izpolnili bomo Persolog DISK vprašalnik, ki nam bo razkril naš osebnostni stil. Ugotovili bomo, kaj je najbolj značilno za nas, kje so naše močne in šibke točke in v čem se razlikujemo od drugih.
2
korak
korak
Osebnostni stili otrok
Naučili se bomo po vedenju in komunikaciji prepoznati, kateri osebnostni stil imajo naši otroci.
3
korak
korak
Moj vedenjski pristop do mojih otrok
Na podlagi spoznanj o podobnostih in razlikah med nami in otroki se bomo naučili, kako lahko izboljšamo in prilagodimo svoje vedenje in komunikacijo tako, da bodo bolj skladni z otrokovimi.
4
korak
korak
Razvijajmo otrokove potenciale in samozavest
Če želimo otroke vzgojiti v uspešne in samozavestne osebe, je naša naloga, da prepoznamo njihove močne točke in jih spodbujamo. Če jih bomo primerjali s sabo, ne bomo dosegli tega namena. Vsak otrok je poseben, vsak prinese s seboj svoje talente, zato je naša naloga, da jih pomagamo razkriti in razvijati, tudi če so popolnoma drugačni od naših.
5
korak
korak
Ključna spoznanja in akcijski načrt
Zapisali bomo svoja glavna "aha" spoznanja in si naredili osebni načrt izboljšav, ki jih boste po korakih uvedli v vaš odnos do svojih otrok.
6
korak

Trajanje V ŽIVO

2 x 8 pedagoških ur

Trajanje ONLINE

4 x 3 polne ure

Kaj boste pridobili?

Prvi korak k izboljšavam odnosov je, da se zavemo svojega lastnega vedenja in osebnostnega stila. Razumevanje, spoštovanje razlik in prilagajanje so tri ključne sestavine uspešnih odnosov, tako z vašimi otroki kot z ljudmi nasploh. 

  • Spoznali boste, da in zakaj smo si različni, prenehali boste obsojati in vrednotiti vedenje, ki je drugačno od vašega
  • Izboljšali boste odnos z otroki kot tudi odnose z drugimi ljudmi
  • Povečali boste svojo strpnost in razumevanje
  • Zmanjšali boste nevarnost in število konfliktov
  • Naučili se boste pravilno in tolerantno komunicirati s svojimi otroki
  • Odkrili bodo svoje prednosti in priložnosti za osebno rast
  • Odkrili boste otrokove prednosti in ga spodbujati k razvoju njegovih potencialov
  • S spoštovanjem, upoštevanjem in spodbujanjem otrokovega osebnega razvoja boste prispevali k temu, da zraste v samozavestno in uspešno osebo
Komu je delavnica namenjena?

Otroci bodo zrasli v zadovoljne in uspešne osebe, če jim bomo imeli radi in jih spodbujali, ne pa da jih ves čas poskušamo "popraviti".

Bi radi izboljšali razumevanje in komunikacijo z vašimi otroki?

Kliknite na spodnji gumb in si zagotovite vaš termin.

Veselim se vašega klica ali sporočila.
Mojca

Zakaj sodelovati ravno z mano?

Ker verjamem, da za izboljšave ni nikoli prepozno. Tudi sama bi danes, z današnjimi znanji in izkušnjami, marsikaj naredila drugače. Sem žena, mama najstnikoma, hčerka, sodelavka, prijateljica. Vse vloge, v katerih vam pomagam izboljšati odnose, tudi sama živim. In tudi moji odnosi niso bili - ter še danes niso - popolni. Daleč od tega.
Kar pa je drugače med nekoč in danes je to, da se zdaj zanje zavestno potrudim. In iz prve roke vam lahko potrdim, da se vsak vložen napor bogato obrestuje!

100% ODKRITOST

Najprej vas dobro spoznam, da vidim, če in kako vam zares lahko pomagam. Če to lahko storim bolje kot konkurenca, vam to povem. Drugače vas usmerim drugam. Moj cilj je vaše popolno zadovoljstvo.

LASTNE IZKUŠNJE

Programe sem razvila na podlagi lastnih izkušenj, se učila na svojih napakah in ni potrebe, da isto pot uberete tudi sami. Izkoristite moje napake, da preprečite vaše!

PRAKTIČNI PRIMERI

Vse, kar učim, podkrepim s številnimi praktičnimi primeri in poskrbim za to, da udeleženci nove pristope razumejo, sprejmejo in jih navdušim za izboljšave.

Konkretni rezultati + PRESEŽEK

Stranke pri meni najbolj cenijo to, da pridejo do konkretnih rezultatov, da moje obljube niso prazne, zato ostajamo v stikih še dolgo po zaključenem sodelovanju. Vedno upravičim vaše zaupanje in poskrbim, da tisto, kar dobite, preseže vaša pričakovanja.

Vlaganje vase je najboljša investicija.

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj res dobrega za vaše odnose?

In kakšno kavo radi pijete? 🙂 Vabim vas na prijetno, predvsem pa zelo koristno druženje v dobri družbi ob dobri kavi! Dober namen ni dovolj za uspeh. Gremo v akcijo!

Tedenski e-mail nasveti

+ BREZPLAČEN E-PRIROČNIK

Brez skrbi, vaš e-mail naslov je na varnem. Tudi jaz ne maram spam-a. Rada pa imam uporabne nasvete. Zato boste že ob prijavi prejeli brezplačen e-priročnik

4 KORAKI ZA LAŽJE OBVLADOVANJE IMPULZIVNIH REAKCIJ V ODNOSIH