Upravljanje s čustvi za uspešno partnerstvo

V 6 korakih do 6 temeljnih veščin čustvene inteligence

ooo

» Ne bodite suženj svojih čustev. Vzemite vajeti v svoje roke.«

– Poznate trenutke, ko je vaš partner slabo razpoložen in se znaša nad vami brez razloga? –

–  Kako to vpliva na vaše čustveno stanje? – 

– Ste opazili, kako lahko s svojim dobrim razpoloženjem “povzdignete” tudi svojega partnerja? Kako lahko z drobno pozornostjo dosežete velik učinek? –

Čustva so namreč nalezljiva. Z njimi okužimo svoje bližnje.

Čustva so osnovna sestavina partnerskih odnosov. Ne govorimo samo o ljubezni med partnerjema. Vsak dan se soočamo s celim spektrom čustev, ki jih v nas sprožajo različni dogodki in ljudje. Če smo jih navajeni v javnem življenju vsaj delno prikrivati in obvladovati, se v domačem okolju sprostimo in si pogosto dovolimo tudi nenadzorovane čustvene izbruhe. Tako svojo slabo voljo, jezo, užaljenost ipd. “stresamo” na svoje najbližje in si namesto olajšanja nakopljemo dodatno slabo voljo, saj z njo okužimo tudi drugega. 

Vsi ves čas namreč vplivamo drug na drugega. Čustvena inteligenca je zato kritična sestavina uspešnih partnerskih odnosov. 

Predstavitev delavnice

Čustvena inteligenca je sposobnost, da prepoznamo, razumemo in upravljamo čustva – tako svoja kot tudi čustva drugih ljudi. 

Če želimo voditi dobre odnose z drugimi, moramo najprej znati dobro voditi sami sebe. 

Spoznali in izboljšali bomo 6 temeljnih veščin čustvene inteligence:

korak
Samozavedanje
Ali smo sposobni zaznati in prepoznati, kako naša čustva vplivajo na naše vedenje in naše interakcije z drugimi?
1
korak
korak
Obvladovanje ega
Kaj je ego, zakaj ga imamo in kdaj nam služi? Kdaj pa lahko povzroči več škode in koristi? Kako se ga zavemo in kako lahko izberemo boljši odziv?
2
korak
korak
Čustveno ravnovesje
Kako si zagotovimo nadzor nad vzgibi in čustvenimi reakcijami?
3
korak
korak
Empatija
Kako lahko razvijemo sposobnost vživljanja v druge in zakaj je to tako pomembno?
4
korak
korak
Obvladovanje konfliktov
Kakšen je vaš osebni stil reševanja konfliktov? Znate prepoznati nesoglasja, obdelati lasten čustveni odziv in nato pomagati tudi partnerju, da se prebijeta skozi konflikt?
5
korak
korak
Pozitivno razmišljanje
Če se zavedamo svojih čustev, lahko namerno krepimo navade hvaležnosti, veselja in zadovoljstva. Znate poiskati pozitivno tudi v težkih situacijah?
6
korak

Trajanje V ŽIVO

2 x 8 pedagoških ur

Trajanje ONLINE

4 x 3 polne ure

Kaj boste pridobili?

Razvoj čustvene inteligence je sestavljen iz številnih mikro-premikov v našem zavedanju in delovanju, ki lahko vodijo do res velikih sprememb v naših odnosih in življenju nasploh. Poleg novih spoznanj se boste naučili tudi koristnih vaj, ki vam bodo pomagale razvijati in krepiti veščine čustvene inteligence:

 • Učinkoviteje boste upravljali osebne odnose
 • Lažje boste obvladali čustvene reakcije pri sebi in drugih
 • Povečali boste svojo pozornost in potrpežljivost
 • Izboljšali boste empatijo in se lažje vživeli v partnerja
 • Hitreje boste prepoznali znake potencialnega konflikta
 • Lažje boste ohranili mirnost pod stresom
 • Ob vas se bodo ljudje počutili bolj slišane in razumljene
 • Razvili boste sposobnost videti pozitivne rešitve v težkih situacijah
Komu je delavnica namenjena?

Vsem posameznikom in parom, ki se zavedajo vpliva svojih čustev in razpoloženja na:

 • POČUTJE
  Čustveno inteligentni ljudje izkusijo manj tesnobe in stresa, so bolj srečni, imajo boljše fizično ter čustveno počutje.
 • ODNOSE
  Čustveno inteligentni ljudje imajo bolj kakovostne, ljubeče in trajne osebne odnose.
 • OSEBNI USPEH
  Čustveno inteligentni ljudje se zavedajo svoje odgovornosti za uspeh v svojem življenju in poskrbijo za to, da stalno rastejo. 

Če imamo čustva, še ne pomeni, da imamo tudi čustveno inteligenco. Večina ljudi se čustev niti dobro ne zaveda, kaj šele, da jih upravlja. In če ne upravljamo svojih čustev, bodo le ta upravljala naše življenje in naše odnose z drugimi. 

"Naši odnosi so naše zrcalo. Sliko lahko izboljšamo le z delom na sebi."

Želite izboljšati vaše odnose s pomočjo čustvene inteligence?

Kliknite na spodnji gumb in si zagotovite vaš termin.

Veselim se vašega klica ali sporočila.
Mojca

Zakaj sodelovati ravno z mano?

Ker verjamem, da za izboljšave ni nikoli prepozno. Tudi sama bi danes, z današnjimi znanji in izkušnjami, marsikaj naredila drugače. Sem žena, mama najstnikoma, hčerka, sodelavka, prijateljica. Vse vloge, v katerih vam pomagam izboljšati odnose, tudi sama živim. In tudi moji odnosi niso bili - ter še danes niso - popolni. Daleč od tega.
Kar pa je drugače med nekoč in danes je to, da se zdaj zanje zavestno potrudim. In iz prve roke vam lahko potrdim, da se vsak vložen napor bogato obrestuje!

100% ODKRITOST

Najprej vas dobro spoznam, da vidim, če in kako vam zares lahko pomagam. Če to lahko storim bolje kot konkurenca, vam to povem. Drugače vas usmerim drugam. Moj cilj je vaše popolno zadovoljstvo.

LASTNE IZKUŠNJE

Programe sem razvila na podlagi lastnih izkušenj, se učila na svojih napakah in ni potrebe, da isto pot uberete tudi sami. Izkoristite moje napake, da preprečite vaše!

PRAKTIČNI PRIMERI

Vse, kar učim, podkrepim s številnimi praktičnimi primeri in poskrbim za to, da udeleženci nove pristope razumejo, sprejmejo in jih navdušim za izboljšave.

Konkretni rezultati + PRESEŽEK

Stranke pri meni najbolj cenijo to, da pridejo do konkretnih rezultatov, da moje obljube niso prazne, zato ostajamo v stikih še dolgo po zaključenem sodelovanju. Vedno upravičim vaše zaupanje in poskrbim, da tisto, kar dobite, preseže vaša pričakovanja.

Vlaganje vase je najboljša investicija.

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj res dobrega za vaše odnose?

In kakšno kavo radi pijete? 🙂 Vabim vas na prijetno, predvsem pa zelo koristno druženje v dobri družbi ob dobri kavi! Dober namen ni dovolj za uspeh. Gremo v akcijo!

Tedenski e-mail nasveti

+ BREZPLAČEN E-PRIROČNIK

Brez skrbi, vaš e-mail naslov je na varnem. Tudi jaz ne maram spam-a. Rada pa imam uporabne nasvete. Zato boste že ob prijavi prejeli brezplačen e-priročnik

4 KORAKI ZA LAŽJE OBVLADOVANJE IMPULZIVNIH REAKCIJ V ODNOSIH