Ohranimo notranji in zunanji mir

Z osebnim in duhovnim razvojem do več sočutja in modrosti

ooo

“Nikoli ne moremo doseči miru v zunanjem svetu, dokler ne dosežemo miru v nas samih.” Dalai Lama

– Se ukvarjate z osebno rastjo in prebirate o duhovnosti, ko pa pride do vsakdanjih situacij, ne znate ravnati tako, kot bi si želeli? –

– Se znajdete v situacijah, ko se počutite nemočni, utrujeni, razdraženi in ne poznate načinov, kako si učinkovito pomagati? –

– Bi radi do sebe in bližnjih ravnali z več sočutja, ljubezni, se bolje razumeli in znali lepše reševati medsebojne konflikte? –

Eno pomeni brati duhovno literaturo in izvajati vaje za sproščanje, drugo pa pomeni dejansko znati uporabljati duhovno inteligenco v vsakdanjem življenju. Vsak dan delovati tako, kot smo najbolj zmožni, v najboljši verziji samih sebe. Pri tem ohranjati notranji mir in voditi ljubeče ter sočutne odnose z drugimi. 

Predstavitev delavnice

Delavnica temelji na veščinah čustvene in duhovne inteligence.

Čustvena inteligenca je sposobnost, da prepoznamo, razumemo in upravljamo čustva – tako svoja kot tudi čustva drugih ljudi. Duhovna inteligenca predstavlja nadgradnjo čustvene inteligence. Je skupek veščin, ki jih lahko razvijemo in izboljšamo, s ciljem, da so naša dejanja modra in sočutna in da smo zmožni ohranjati notranji ter zunanji mir, ne glede na okoliščine. Je najvišja stopnja osebnega razvoja, ki ga lahko doseže vsak od nas. 

Delavnica nam pokaže pot lastnega razvoja in nas usmeri v osebne izboljšave, pokaže orodja za to, da smo po zaključku dobro opremljeni za delo na sebi. Ko gre za osebni in duhovni razvoj, se pravo delo namreč začne šele, ko je delavnica že končana. In dejstvo je, da nikoli nismo na cilju. Lahko pa vsak dan naredimo konkreten korak naprej in občutimo blagodejne učinke v nas samih kot tudi v odnosih z drugimi. 

Spoznali in izboljšali bomo 4 sklope temeljnih veščin duhovne inteligence:

sklop veščin
Samozavedanje, veliki in mali Jaz
Osnovne veščine duhovne inteligence nam pomagajo razumeti, kaj nas dela take, kot smo. Skozi kakšne filtre gledamo na svet? Kaj je naš namen? Kako določamo svoje prioritete? Kako obvladujemo kompleksnost življenja? Kdo vodi naše vsakodnevne reakcije in odločitve - ali delujemo večinoma skozi ego (mali Jaz), ali poslušamo svoj notranji glas (višji Jaz), ki usmerja naša dejanja v skupno dobro?
1
sklop veščin
sklop veščin
Zavedanje drugih
Drugi sklop veščin nam pomaga upravljati naša dejanja z več sočutja in modrosti. Kaj vidimo in kako vidimo svet okoli sebe? Kako široka je naša perspektiva? Se trudimo razumeti čustva in perspektive drugih? Se zavedamo posledic naših odločitev na druge? Ali uporabljamo intuicijo? Živimo v skladu z univerzalnimi zakoni?
2
sklop veščin
sklop veščin
Samoobvladovanje
Veščine samoobvladovanja nam pomagajo preseči svoj ego in omogočijo delovanje za skupno dobro. To je vse prej kot lahka naloga, a z vajo in odločenostjo lahko te veščine bistveno izboljšamo. Ali prepoznamo svoj ego, ga umirimo in zavestno izberemo odziv v skupno dobro? Ali so naše delovanje, odločitve in cilji skladni z našimi vrednotami in našim višjim namenom? Ali zaupamo v modrost in ljubečo naravo univerzuma tudi v težavnih situacijah? Ali znamo poiskati in zaprositi za pomoč, ko jo potrebujemo?
3
sklop veščin
sklop veščin
Vodenje odnosov skozi duhovno prisotnost
Zadnji sklop veščin je viden rezultat našega razvoja prejšnjih treh sklopov. Kako se vedemo in kako vplivamo na druge? Ali naša prisotnost v prostor prinese mir ali nemir? So naše odločitve sočutne do drugih? Delujemo modro? Smo notranje močni in hkrati ponižni do univerzalnih zakonov? Znamo upravljati spremembe s čim manj stresa in s pozitivnim izidom? Smo učinkovit mentor in zgled svojim bližnjim?
4
sklop veščin

Trajanje V ŽIVO

 • udeleženci pred delavnico izpolnijo vprašalnik, ki ga prejmejo po e-pošti (45 minut)
 • izvedemo 2 delavnici po 8 pedagoških ur
 • dodatna opcija: individualni coaching s podrobnejšo interpretacijo rezultatov vprašalnika

Trajanje ONLINE

 • udeleženci pred delavnico izpolnijo vprašalnik, ki ga prejmejo po e-pošti (45 minut)
 • izvedemo 4 webinarje po 3 polne ure
 • dodatna opcija: individualni coaching s podrobnejšo interpretacijo rezultatov vprašalnika

Kaj boste pridobili?

Če rečemo, da je duhovna inteligenca škatla z orodjem, boste iz nje potegnili tisto orodje, ki ga v tem trenutku najbolj potrebujete. Orodja, ki so na voljo, vam bodo pomagala:

 • Doseči in ohranjati notranje ravnovesje ter mirnost, ne glede na situacijo
 • Okrepiti notranjo moč moč in trdnost s sledenjem svojim vrednotam in ciljem
 • Sprejemati modre in sočutne odločitve
 • S prizadevanjem delovati za skupno dobro in razumeti ter slišati druge, boste izboljšali svoje odnose 
 • Znali boste prepoznati, kdaj so vaše reakcije in odločitve rezultat delovanja ega, sposobni boste zavestno izbrati boljši odziv
 • Bolj odprti boste za ideje in poglede drugih, kar vam lahko bistveno olajša in izboljša kakovost vaših odločitev ter preprečuje konflikte
 • V težkih situacijah boste znali poiskati pravo pot in zaupati v dober izid
 • Znali boste bolj uspešno krmariti skozi spremembe
 • Postali boste učinkovit mentor in zgled svojim bližnjim
 • S svojo prisotnostjo boste v prostor vnašali pozitivno, spodbudno, sočutno energijo in gradili spoštljivo, sodelovalno ozračje, v katerem se bodo vsi dobro počutili
 • Razvili boste občutek, kdaj delujete v skladu sami s sabo, kdaj ste stopili s poti in kako znova vzpostaviti pravo ravnovesje

Počutili se boste izjemno dobro, zadovoljno, stabilno, pomirjeno, uspešno in svobodno, s tem, da bodo vaše misli, besede in dejanja odražali to, kar ste. Razvijali boste najboljšo verzijo sebe in kot taki predstavljali tudi najboljši zgled drugim. 

Komu je delavnica namenjena?

Vsem, ki se zavedajo pomena osebnega in duhovnega razvoja in ki želijo narediti korak naprej k razvoju najboljše različice samega sebe. Delavnica nam ponudi tisto, kar najbolj potrebujemo, če želimo uspešno krmariti skozi številne izzive današnjega življenja.

 • NOTRANJE RAVNOVESJE
  Ko smo v ravnovesju sami s sabo, vse okoli nas teče tako kot je treba.  Zato je naša naloga, odgovornost in hkrati največja nagrada, da ga ohranjamo, ne glede na situacijo. 
 • DOBRI ODNOSI 
  Ko se drugi ob nas počutijo razumljene, upoštevane, pomembne in ko jih naša prisotnost spodbuja namesto omejuje, smo nagrajeni z odličnimi odnosi in zaupanjem.
 • OSEBNI USPEH
  Ljudje, ki poslušajo sebe (svoj veliki Jaz), sledijo pravim vrednotam, si postavljajo in si prizadevajo za cilje, ki so dobri tako za njih kot za širšo skupnost, so na dobri poti uspešnega in srečnega življenja.  

Spretnosti duhovne inteligence se lahko naučimo, kadarkoli želimo.  Uspešni ljudje so uspešni ravno zato, ker jim je mar in ker se zavedajo pomena vlaganja v svojo rast.  Zakaj bi čakali?

Vlaganje vase in v svoj razvoj je najboljša investicija.

Bi radi naredili korak naprej v vašem duhovnem razvoju?

Kliknite na spodnji gumb in si zagotovite vaš termin.

Veselim se vašega klica ali sporočila.
Mojca

Zakaj sodelovati ravno z mano?

Ker se tudi sama dolga leta ukvarjam z osebnim razvojem in duhovnostjo. Prebrala sem vse ugledne knjige s teh področij in se udeležila številnih delavnic ter seminarjev. A vedno je manjkal tisti košček, ki bi vse različne poglede in modre misli povezal z dejanskim vsakodnevnim življenjem. Pri duhovnosti ne gre le za vero, da se bo zgodilo, kar si želimo. Kje pa! Gre za veliko več. Gre za konkretno delo na sebi. Svoje odgovore sem našla med šolanjem za coacha duhovne inteligence SQ21. To je model, ki povezuje vsa velika duhovna spoznanja z multidisciplinarnimi znanstvenimi teorijami na področjih psihologije, kognitivne evolucije, nevroznanosti, kvantne fizike itd. Uči nas, kako lahko duhovne nauke uporabimo v konkretnih izboljšavah in razvoju svojih najboljših človeških vrlin.

100% ODKRITOST

Najprej vas dobro spoznam, da vidim, če in kako vam zares lahko pomagam. Če to lahko storim bolje kot konkurenca, vam to povem. Drugače vas usmerim drugam. Moj cilj je vaše popolno zadovoljstvo.

LASTNE IZKUŠNJE

Programe sem razvila na podlagi lastnih izkušenj, se učila na svojih napakah in ni potrebe, da isto pot uberete tudi sami. Izkoristite moje napake, da preprečite vaše!

PRAKTIČNI PRIMERI

Vse, kar učim, podkrepim s številnimi praktičnimi primeri in poskrbim za to, da udeleženci nove pristope razumejo, sprejmejo in jih navdušim za izboljšave.

Konkretni rezultati + PRESEŽEK

Stranke pri meni najbolj cenijo to, da pridejo do konkretnih rezultatov, da moje obljube niso prazne, zato ostajamo v stikih še dolgo po zaključenem sodelovanju. Vedno upravičim vaše zaupanje in poskrbim, da tisto, kar dobite, preseže vaša pričakovanja

Vlaganje vase je najboljša investicija.

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj res dobrega za vaše odnose?

In kakšno kavo radi pijete? 🙂 Vabim vas na prijetno, predvsem pa zelo koristno druženje v dobri družbi, ob dobri kavi! Dober namen ni dovolj za uspeh. Gremo v akcijo!

Tedenski e-mail nasveti

+ BREZPLAČEN E-PRIROČNIK

Brez skrbi, vaš e-mail naslov je na varnem. Tudi jaz ne maram spam-a. Rada pa imam uporabne nasvete. Zato boste že ob prijavi prejeli brezplačen e-priročnik

4 KORAKI ZA LAŽJE OBVLADOVANJE IMPULZIVNIH REAKCIJ V ODNOSIH