Čuječnost

Znanost in praksa starodavnih tehnik za več miru in ravnovesja v sodobnosti.

»Če ste pod stresom, ker veliko časa preživite v razmišljanju o preteklosti ali skrbi za prihodnost, razmislite o tem, da bi ju zamenjali za potopitev v sedanji trenutek.«
Hugo Alberts

ooo

Vključevanje čuječnosti v vsakodnevne življenjske rutine in delovne navade postaja vse bolj pomembna praksa v današnjem tempu življenja, ko časovni pritiski, roki in natrpani urniki polnijo naš vsakdanjik.

Čuječnost je naravna človekova sposobnost, ki jo lahko izkusi vsak. Pomeni usmerjanje pozornosti na doživljanje v sedanjem trenutku in opazovanje tega doživljanja brez vrednotenja.

Čuječnost je danes podvržena številnim znanstvenim študijam, ki so prinesle dragocena spoznanja o številnih koristnih učinkih čuječnosti, kot so dobro počutje, višja stopnja zadovoljstva z življenjem ter večji občutek avtonomije in kompetentnosti.

Ugotovljeno je bilo tudi, da so višje ravni čuječnosti povezane z različnimi pozitivnimi psihološkimi izidi, kot so nižje ravni nevroticizma, depresije in anksioznosti ter višje ravni samospoštovanja, vitalnosti in pristnosti.

Manj stresa, več sproščenosti

Bolj uravnoteženo življenje

Izboljšana pozornost

Boljše upravljanje čustev

Boljša percepcija časa

Ta program je za vas, če:

POMANJKANJE FOKUSA
Hitite skozi aktivnosti, ne da bi bili pozorni nanje.
1
POMANJKANJE FOKUSA
ŠIBKO ZAZNAVANJE OBČUTKOV
Ne zaznavate subtilnih občutkov telesne napetosti ali neugodja, pozorni postanete šele, ko je že (pre)pozno.
2
ŠIBKO ZAZNAVANJE OBČUTKOV
ZASKRBLJENOST
Veliko se ukvarjate s prihodnostjo ali preteklostjo.
3
ZASKRBLJENOST
ODSOTNOST
Zaradi nepozornosti ali razmišljanja o čem drugem delate napake, ne slišite sogovornika,…
4
ODSOTNOST
NEZAVEDNO VEDENJE
Jeste prigrizke ali se ujamete v drugih neproduktivnih navadah, brez da bi se jih zavedali.
4
NEZAVEDNO VEDENJE

Izvedba programa: ​

Online ali izvedba v živo

Postopen razvoj:

    • Uvodni seminar
    • 7 praktičnih delavnic 1x mesečno
    • Vaje in tehnike za vmesno vadbo v lastni izvedbi
    • Zaključni seminar

Na kratko iz ozadja programa

Program je namenjen krepitvi čuječnosti s praktično vadbo in učenjem osnovnih mehanizmov čuječnosti.  Čuječnost lahko vadimo.

Naučite se zavedanja telesnih občutkov, misli in čustev, ter se povezati z njimi brez vrednotenja in obsojanja. Čeprav se čuječnost pogosto povezuje predvsem z meditacijo, pa je vrsta praktičnih vaj čuječnosti veliko širša od meditacijske prakse.

Spoznate najpogosteje uporabljene prakse čuječnosti, formalne in neformalne, ki so dobro dokumentirane in raziskane ter so del programa Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), ki ga je razvil Kabat Zinn. Formalne vaje vključujejo prakse meditacije ter gibalne vaje, neformalne vaje pa vključujejo polno pozornost na to, kar v danem trenutku počnemo ali doživljamo.

Kombinacija prakse in psihologije v ozadju čuječnosti se je izkazala za zelo koristno za mnoge ljudi. V več letih je to usposabljanje koristilo več sto ljudem, saj jim je pomagalo bolje razumeti delovanje uma in uporabiti spoznanja v praksi za ustvarjanje bolj uravnoteženega življenja.

Čuječnost je zapleten in večplasten koncept. Ta program z obravnavo najpomembnejših elementov čuječnosti enega po enega celovito razčlenjuje in jo tako naredi dostopno velikemu številu ljudi. Po končanem usposabljanju se udeleženci naučite vključevati čuječnost v svoje vsakdanje življenje in poglobljeno razumete njeno bistvo.

»Ko se pozornost premakne v sedanjost, se pojavi budnost. Zdi se, kot da bi se prebudili iz sanj, sanj misli, sanj preteklosti in prihodnosti. Takšna jasnost, takšna preprostost. Ni prostora za ustvarjanje problemov. Samo ta trenutek, kakršen je.« Eckhart Tolle

Bi se radi naučili prakse čuječnosti?

Kliknite spodnji gumb in pošljite povpraševanje.

Veselim se vašega klica ali sporočila.

Mojca Balanč ročni podpis

Zakaj sodelovati ravno z mano?

100% ODKRITOST

Najprej vas dobro spoznam, da vidim, če in kako vam zares lahko pomagam. Če to lahko storim bolje kot konkurenca, vam to povem. Drugače vas usmerim drugam. Moj cilj je vaše popolno zadovoljstvo.

LASTNE IZKUŠNJE

Program sem razvila na podlagi širokega znanja in lastnih izkušenj. Joga, meditacija in praksa čuječnosti so mi v življenju pomagale premagati najtežja obdobja. Prav tako skrbijo za moje vsakodnevno ravnovesje in vnašanje miru v pogosto razburkanem tempu življenja.

PRAKTIČNI PRIMERI

Vse, kar učim, podkrepim s številnimi praktičnimi primeri in poskrbim za to, da udeleženci nove pristope razumejo, sprejmejo in jih navdušim za izboljšave.

Konkretni rezultati + PRESEŽEK

Stranke pri meni najbolj cenijo to, da pridejo do konkretnih rezultatov, da moje obljube niso prazne, zato ostajamo v stikih še dolgo po zaključenem sodelovanju. Vedno upravičim vaše zaupanje in poskrbim, da tisto, kar dobite, preseže vaša pričakovanja.